Εθελοντισμός

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές, βάσει των οποίων λειτουργεί το «Καταφύγιο Γυναίκας» είναι αυτή του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που πηγάζει από τη θέληση ενός ανθρώπου να προσφέρει ανιδιοτελώς στη κοινωνία. Στο «Καταφύγιο Γυναίκας» ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει ο καθένας, την επιστημονική κατάρτιση  ή/και τη τεχνογνωσία του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη προσπάθεια για τη καταπολέμηση της κακοποίησης. Οι εθελοντές της Οργάνωσης  μπορούν να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, στα διάφορα δρώμενα που οργανώνονται κατά καιρούς και να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο στην διεκπεραίωση τους.

Στο «Καταφύγιο Γυναίκας» μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους άνθρωποι με διαφορετικούς προσανατολισμούς και καταρτίσεις. Κυρίως, λόγω της φύσεως της Οργάνωσης, οι ειδικότητες σχετίζονται με ψυχοκοινωνικά, νομικά, ιατρικά, τεχνολογικά κι εκπαιδευτικά επαγγέλματα . Ενδεικτικά αναφέρονται οι ψυχολόγοι, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, γραφίστες και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Επίσης  εθελοντές μπορούν να γίνουν επαγγελματίες από διάφορα πεδία για να στηρίξουν το έργο και τη λειτουργία του «Καταφυγίου Γυναίκας», ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες. Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Το μήνυμα μας

«Στις αρχές του 2011 ξεκίνησε η υλοποίηση μιας μεγάλης ιδέας, η οποία είχε ως σκοπό τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους. Με τον καιρό συντονίσαμε τις προσπάθειες μας κι εντείναμε τους ρυθμούς μας για να ανταποκριθούμε στις όλο και πιο αυξανόμενες ανάγκες που συναντούσαμε. Τίποτα όμως δε θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχαν άνθρωποι να μας πιστέψουν και να μας στηρίξουν. Οι εθελοντές μας και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες είναι η ενέργεια που μας κινεί, είναι η πίστη που μας οδηγεί σε ένα αύριο χωρίς βία. Υπάρχει πάντα μια θέση για κάποιον που θέλει να βοηθήσει, γιατί στην ουσία εσείς είστε η δύναμη μας.»

Εάν επιθυμείτε να γίνετε εθελοντής στο «Καταφύγιο Γυναίκας», συμπληρώστε και αποστείλετε την φόρμα που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας και θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό.  

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» έχει δημιουργήσει ειδική μονάδα τράπεζας αίματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,  με σκοπό την παροχή αίματος σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση. Αιμοδότης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε πολίτης το επιθυμεί, εφόσον πληροί τα κριτήρια της αιμοδοσίας. Επιπλέον, η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδος, αρκεί ο αιμοδότης να αναφέρει ότι δίνεται στη τράπεζα αίματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για το «Καταφύγιο Γυναίκας».

Διάδωσέ το

Αίτηση Εθελοντισμού

Επιτρέπονται για επισύναψη αρχεία: odf, pdf, doc, docx, zip
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ερώτηση προστασίας
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα.

Είσοδος

Ενημερωτικά δελτία

Εγγραφή/Διαγραφή

Τηλεοπτικό Σποτ