Εργαστήρι Δραματοθεραπείας

Εκτυπώσιμη μορφήSend by emailPDF version

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ένα δωρεάν εργαστήρι Δραματοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 17 Μαΐου 6:00-9:00 στο Καταφύγιο Γυναίκας με κεντρικό θέμα εργασίας μας την εξερεύνηση του θηλυκού στοιχείου μέσα από τις γυναικείες φιγούρες της ελληνικής  μυθολογίας.

Πολλές μελέτες κάνουν λόγο για το περιεχόμενο του συλλογικού ασυνείδητου και την εκδήλωση του στους μύθους και στα παραμύθια. Τα αρχέτυπα όπως ονομάζονται αυτές οι μορφές πρόκειται για συλλογικές απεικονίσεις και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά κληροδοτώντας το ασυνείδητο των ατόμων με κοινά στοιχεία . Ορισμένα από αυτά τα αρχέτυπα  τα συναντάμε στους ελληνικούς μύθους.

Σε αυτό το εργαστήρι Δραματοθεραπείας, θα επιχειρήσουμε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην εσωτερική μας αλήθεια, θα απαντήσουμε  σε καίρια ερωτήματα που μας απασχολούν  και θα αναλύσουμε τους ρόλους τους οποίους ακολουθούμε στην καθημερινότητα μας και τον αντίκτυπο που έχουν στην ψυχή μας. Θα επεξεργαστούμε τους φόβους και τις συγκρούσεις που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του εαυτού και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης σε εμάς μέσα από το μοίρασμα με άλλες γυναίκες με κοινά βιώματα.

Λίγα λόγια για τη Δραματοθεραπεία:

Η Δραματοθεραπεία αποτελεί   μια μέθοδο ψυχοθεραπείας, που αξιοποιεί την τέχνη του θεάτρου, αλλά και  της μουσικής, της  ζωγραφικής και του χορού, με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και τη θεραπευτική αλλαγή.

Σε μια δραματοθεραπευτική διαδικασία γίνεται  χρήση όχι μόνον του λόγου αλλά και του σώματος, ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργικότητα , τη συναισθηματική κινητοποίηση, αλλά και την κατανόηση σε γνωστικό επίπεδο.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 17 Μαΐου 6:00-9:00 στο Καταφύγιο Γυναίκας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και απευθύνεται αποκλειστικά στις γυναίκες που έχουν λάβει ή συνεχίζουν να λαμβάνουν υπηρεσίες στην Οργάνωση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα 6906415166, 6940239743, 6972656903 έως την Παρασκευή 12 Μαΐου.  

Διάδωσέ το

Είσοδος

Ενημερωτικά δελτία

Εγγραφή/Διαγραφή

Τηλεοπτικό Σποτ