Βιωματικό Σεμινάριο Marketing & Σώμα

Εκτυπώσιμη μορφήSend by emailPDF version

Τι σχέση μπορεί να έχει το σώμα με τον κόσμο του marketing; Μπαίνει το γυναικείο σώμα στο στόχαστρο του διαφημιστικού λόγου; Ποιες αναπαραστάσεις του γυναικείου αναπαράγει η διαφήμιση;

Αυτά είναι λίγα από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στο βιωματικό σεμινάριο "Σώμα & Marketing". Βασικοί στόχοι μας είναι η θεωρητική αποσαφήνιση όρων όπως βιολογικό-κοινωνικό φύλο, στερεότυπα, κοινωνικοποίηση της διαφορετικότητας, σεξισμός, φεμινισμός. Σε ένα δεύτερο επίπεδο μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων θα δούμε ποια η συμβολή των ΜΜΕ στην κατασκευή κοινωνικών φύλων, θα δώσουμε όνομα στα στερεότυπα που τυχόν αναπαράγουν και θα δούμε ποια από αυτά μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τέλος, ως ομάδα θα προσπαθήσουμε να συντάξουμε έναν κώδικα δεοντολογίας για παραγωγή μη σεξιστικών διαφημίσεων και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία προτύπων παραδειγμάτων μη σεξιστικών διαφημίσεων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές και μέθοδοι βιωματικής μάθησης, εικαστικής παρέμβασης και δημιουργικής έκφρασης. Θα δοθούν εργαλεία για ατομικές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας και η καθεμία στην καθημερινότητά του/της καθώς και βεβαίωση συμμετοχής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες ή/και επαγγελματίες κλάδων Marketing, Γραφιστικής, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η για τη θεματική του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Χώρος διεξαγωγής: Καταφύγιο Γυναίκας
Λαγκαδά & Πολυζωίδη 2
Πλατεία Δημοκρατίας, Θεσσαλονίκη
3ος όροφος

Κυριακή 21 Μαΐου 2017
'Ωρες: 10.00-15.00

Κόστος: 15€ ή 10€ φοιτητικό & ανεργίας

Εισηγήτρια: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Επικοινωνιολόγος

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ έως 19/5/2017

Αριθμός θέσεων: 20 άτομα

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνο: 2310551041

E-mail: info@katafygiogynaikas.org

*Τα έσοδα του σεμιναρίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Καταφυγίου Γυναίκας.

Διάδωσέ το

Είσοδος

Ενημερωτικά δελτία

Εγγραφή/Διαγραφή

Τηλεοπτικό Σποτ